Kurser

I LAFS frivillige forening tilbyder vi bl.a. gratis kurser for medlemmer, der ønsker at uddanne sig som bisiddere, samt kurser med en mindre betaling, såsom Talentkursus og Mindfulness.

Ønsker du at vide mere, så kontakt sekretariatet på lafs@lafs.dk eller tlf. 93 20 80 60.

Derudover har vi cafémøder og andre gode tilbud i vores lokale grupper, se under LAFS lokalt.

Mindfulness kursus

LAFS afholder løbende kurser i Mindfulness, vi udsender invitationer til vores medlemmer og annoncerer på vores facebookside, når vi har et planlagt arrangement.

Kurset henvender sig ledige, sygemeldte, mennesker i jobafklarings- eller ressourceforløb og ikke mindst ansatte i Fleks- og skånejob.

I LAFS oplever vi at mennesker, der er på kanten af arbejdsmarkedet på grund af sygdom eller lignende, har andre udfordringer end ordinært ansatte. Og lige netop disse udfordringer adresserer vi i kurset.
Kurset tager udgangspunkt i et 8 uger MBSR forløb, men er tilpasset så det matcher målgruppen.
Sammen med andre i samme situation
Oplevelsen af, at være sammen med andre mennesker i sammen situation som en selv og som derfor forstår mange af de udfordringer man har, er en stor befrielse for de fleste.

Hvad er mindfulness? 
Mindfulness er evnen til nærvær. Evnen til at have den fulde opmærksomhed, på det der er, lige her og lige nu. At være til stede – uden at lade sig distrahere af alle de tanker og følelser, der automatisk dukker op i vores bevidsthed. 

Med mindfulness kan du:
Blive bedre til at finde ro og til at fokuserer
Være til stede her og nu
Få mere ro og overblik i hverdagen – og mindre stress
Få mere overskud, indblik og empati
Blive bedre til at takle forstyrrelser og pres udefra
Ved at lære mindfulness, bliver du bedre til at lytte til dig selv og til andre. Du bliver også i stand til at følge din medfødte intuition, som mange moderne mennesker glemmer i løbet af livet, hvor vi har travlt med at opfylde alle de krav vi bliver mødt med af verden – og ikke mindst af os selv.

Lidt om underviseren:
Jeg hedder Marianne Wenneberg, er 57 år. Jeg har i en del år arbejdet med bla. Coaching og undervisning. 
Jeg er bl.a. uddannet Udviklingskonsulent og Mastercoach – med overbygning i ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Senest er jeg uddannet og certificeret som mindfulnessinstruktør.
Jeg bruger selv mindfulness i min dagligdag, da jeg lever med sygdommen psoriasisgigt og derudover lider af kroniske smerter.

Talent kursus

Talent er et begreb man anvender i forbindelse med en medfødt eller særlig tillært evne. Det kan være indenfor musik, sport, videnskab, sprog, matematik ect ect.

Det skjulte talent er en evne eller egenskab der ikke bevidst kommer til udtryk.

Skjulte talenter kan være medfødt eller tillært, men er ikke noget det enkelte individ nødvendigvis selv er bevidst om.

Ved at bevidstgøre disse talenter, kan vi begynde at anvende dem mere systematisk, og selv høste de gode effekter. Det skaber fokus og selvtillid.

Et medfødt talent kan meget nemt ”fratages” et menneske, man skal blot nedgøre det ganske få gange i barnealderen (eller voksenalderen), derved lagres det blindt i dit ubevidste jeg, og slører det egentlige talent. Det bremser dig i at udfolde dit fulde potentiale.

I forbindelse med din jobsøgning, kan du have stor glæde af at få øjnene op for de mange talenter der gemmer sig i dig. Det giver dig nye veje ift. din jobsøgning, og det øger din selvtillid at få bevidstgjort dine mange talenter. På kurset skal vi arbejde med de talenter vi i hverdagen ikke er så bevidste om, og derfor heller ikke bruger. Kurset vil åbne nogle nye jobretninger, som du kan anvende i din videre jobsøgning. 

Kurset  forløber over 2 dage

Du kan hente brochuren om Talentkursus her

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået