Kommuner håndterer sager om tildeling af førtidspension forskelligt, viser tal. Minister erkender, at der har været uklarhed om reglerne. Dit postnummer spille en stor rolle i forhold til, hvor let eller svært det er at få tilkendt en førtidspension.

Det viser tal for udfaldet af de såkaldte ressourceforløb i en række kommuner. De seneste dage har TV 2 Nyhederne sat fokus på Ulla Astrup Jensen, som lider af Parkinsons syge og rygsygdommen skoliose. Hendes hoved kan ikke rettes op, og hendes hage hviler på brystet. Struer Kommune har sagt nej til at give hende førtidspension, og hun skal igennem et såkaldt jobafklaringsforløb.
73,5 procent i Kolding – 0,0 procent i Struer
Struer Kommunes socialdemokratiske borgmester, Niels Viggo Lynghøj, sagde fredag til TV 2, at kommunen bare følger lovens bogstav.Det viser en gennemgang af 3784 personer, som har været i ressourceforløb i kommunerne gennem 2016 og begyndelsen af 2017. Ser man for eksempel på Kolding Kommune, så er 73,5 procent af borgerne endt med at få tilkendt førtidspension efter forløbet. I Struer er tallet 0,0 procent, viser tal fra Jobindsats.dk.
– Nogle kommuner går rigtig meget op i at nedbringe antallet af førtidspensionister, sådan som intentionen bag lovgivningen også var. Men andre tager måske lidt mere alvorligt, at dette også skal være en individuel vurdering fra sag til sag, hvor det mest fornuftige i mange af de her sager trods alt vil være at tildele en førtidspension, siger Finn Amby, som er adjunkt ved Via University College i Aarhus.

Læs her.

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået