At ankomme til Østre Landsret i København i kørestol kan være en ublid oplevelse.


De ujævne brosten i gården i det gamle byggeri i Bredgade rystede de fire i hver deres handikapkøretøj grundigt, da de onsdag rullede ind til en retssag, som de håber vil bringe en ende på det, de ser som årtiers økonomisk diskrimination.
To af dem har lagt sag an mod den danske stat for at få gennemtvunget, at førtidspensionister med handikap ikke længere automatisk skal miste de handikapydelser, de får til at afhjælpe deres særlige problemer, når de bliver folkepensionister.

Eksempelvis er det slut med særlig støtte til kørsel i handikapbil. Som den ene af sagsøgerne, 69-årige Birte Brejner fra Hørve i Vestsjælland, sagde i vidneskranken ved retssagens start:
»Lovgivningen lægger op til, at man bliver en mindre aktiv person, når man får folkepension. Sådan er det jo ikke med alle. Heller ikke med mig. Min alder begrænser mig ikke mere end mit fysiske handikap«.

Læs her.

og

Læs her.

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået