Ret til bisidder og partsrepræsentant ved samtaler i kommunen

Når du har en sag i kommunen, har du ret til en bisidder eller en partsrepræsentant. Der er stor forskel på de to muligheder.

Når du skal til samtale i kommunen, for eksempel hvis du søger om økonomisk hjælp, skal til opfølgningssamtale i din sag eller deltage i et møde i kommunens Rehabiliteringsteam, har du ret til at tage en bisidder med til samtalerne. Det er en god idé på forhånd at orientere sagsbehandleren om, at du har en bisidder med.

Hvis du ønsker, at en anden person skal repræsentere dig og din sag i kommunen og dermed handle på dine vegne, har du ret til at få en partsrepræsentant. Det kan eksempelvis være at deltage i møder – også uden du selv er til stede – eller få aktindsigt i din sag. Hvis du har overgivet dine rettigheder til en partsrepræsentant, er det bedst at lave en skriftlig fuldmagt, så det fremgår tydeligt, hvilke rettigheder du har overgivet og kommunen eventuelt kan få en kopi, hvis de har brug for det.

Der er situationer, hvor du ikke kan få din partsrepræsentant til at deltage i et møde uden dig. Det gælder for eksempel, hvis din sag skal behandles på et rehabiliteringsteammøde i kommunen. Her skal du (med få undtagelser) selv møde personligt op, da det er væsentligt for medlemmerne af rehabiliteringsteamet at møde dig selv. Ankestyrelsen har udgivet en principafgørelse 65-15, hvor du kan læse mere.

Læs her

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået