DEBAT: Sundhedsstyrelsen har samlet en række patienter under betegnelsen “patienter med funktionelle lidelser”. De ender ofte i arbejdsløshed, fordi man har givet op på deres enkelte sygdomme, skriver advokat Svend Aage Helsinghoff og Søren Harboe, formand for Dansk Fibromyalgi Forening.

”Funktionelle lidelser” er groft sagt blevet en skraldespand for lidelser, som man ikke kender årsagen til, og er således en konsekvens af, at sundhedssystemet har spillet fallit og ikke ved, hvordan man skal håndtere denne patientgruppe. 

Af Svend Aage Helsinghoff og Søren Harboe
Advokat og formand for Dansk Fibromyalgi Forening
Netop nu sidder Sundhedsstyrelsen og arbejder med et forslag til, hvordan regionerne kan arbejde videre med såkaldte ”funktionelle lidelser”. Under paraplyen ”funktionelle lidelser” har man samlet en gruppe af patienter, som ikke har andet til fælles, end at de har en diagnose, som man ikke kender årsagen til, herunder kronisk træthedssyndrom, duft- og kemioverfølsomhed, kronisk hovedpine efter piskesmæld, irritabel tyktarm med videre. Det er kort sagt lidelser, som ikke kan ses på et scanningsbillede eller måles i en blodprøve.

Læs her.

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået