INTERVIEW: Hun vil have velfærdssamfund frem for konkurrencestat, sende flere børn i vuggestue og være en statsminister, som ikke “laver ting om og om og om”. Altinget runder interviewserien om Socialdemokratiets politiske ambitioner af med partiformand Mette Frederiksen.

Hvis Socialdemokratiet vinder regeringsmagten ved næste valg, vil Mette Frederiksen gøre sit til, at mange ting bliver anderledes end i dag.
Så skal vi tale mindre om at præstere og mere om at bidrage. Vi skal genoverveje, om der skal være nationale skoletest for syvårige og adgangskrav på mere end 12 i karaktergennemsnit – ”det er jo absurd”. Og kontanthjælpsloftet skal ikke ramme enlige forsørgere så hårdt.
Til gengæld skal der for nogle grupper være krav om at arbejde i 37 timer om ugen for at få kontanthjælp. Der skal være krav til privatskoler om at tage flere elever med ikkevestlig baggrund. Og der skal være krav til hendes egen regering om at fokusere mere på at få reformer til at lykkes end at “lave ting om og om og om”.
Dog vil Mette Frederiksen gerne lave om på sin egen førtidspensionsreform, som hun stod bag som beskæftigelsesminister. Men der skal fortsat være krav om, at alle, der kan arbejde, skal arbejde.

Læs her.

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået