DEBAT: Forfatter Lisbeth Riisager Henriksen har stillet 14 konkrete ændringsforslag til reformen af førtidspension og fleksjob i et brev til forligskredsen bag aftalen. Blandt andet skal snitfladerne mellem førtidspension, ressource forløb, minifleksjob og fleksjob tydeliggøres.

Af Lisbeth Riisager Henriksen
Cand.mag. og forfatter

Det er fire år siden, Folketinget med reformen af førtidspension og fleksjob i 2012 gennemførte nogle af de mest vidtgående forringelser i mange år af vilkårene for mennesker med varig sygdom eller handicap. Det er fire år med alvorlige konsekvenser for titusindvis af borgere.

De fleste af disse konsekvenser blev forligskredsen bag reformen (S, R, SF, V, K og LA) allerede dengang advaret kraftigt om i mange høringssvar og debatindlæg, som handicaporganisationer, patientforeninger, socialrådgivere og andre repræsentanter for mennesker med varig sygdom eller handicap bidrog med i den politiske proces frem til reformens gennemførelse. Dengang blev der ikke lyttet til kritikken fra forligskredsens side.

De fleste af advarslerne og bekymringerne fra dengang viste sig desværre at blive til virkelighed med gennemførelsen af reformen. Oven i købet blev nogle af konsekvenserne endnu værre end forudsagt.

Læs her.

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået