PKA’s medlemmer kan nu få udbetalt 75.000 kr., hvis de er i ressourceforløb. Den nye ydelse skal hjælpe økonomisk pressede medlemmer.

PKA’s 275.000 medlemmer kan nu se frem til at få økonomisk hjælp, hvis de er i ressourceforløb. Bliver medlemmer tilkendt et ressourceforløb på minimum et år, kan de få udbetalt et skattefrit engangsbeløb på 75.000 kr. fra deres forsikringsdækning – kaldet Sum ved ressourceforløb.
Den nye sum skal ses i lyset af reformen af førtidspension og fleksjob i 2013, der har medført, at medlemmer typisk ikke tilkendes førtidspension uden først at gennemgå et ressourceforløb. Forløbene varer typisk mellem 1 til 5 år, og i perioden er medlemmerne på ressourceforløbsydelse.
”Medlemmerne går væsentlig ned i indkomst under et ressourceforløb, og det presser deres privatøkonomi. Derfor har vi løbende været i dialog med bestyrelser og medlemsrepræsentanter for at finde en løsning, der kan give økonomisk hjælp uden at blive modregnet i den offentlige ydelse,” siger Britt Brandum, medlemschef i PKA.
PKA har kontaktet ca. 500 medlemmer, der efter 2013 har været eller er i ressourceforløb eller under jobafklaring. PKA har indtil videre udbetalt knap 23,2 mio. kr. til 309 medlemmer og forventer, at knap 250 medlemmer årligt er berettiget til Sum ved ressourceforløb.

Læs her.

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået