LAFS Netværksgruppe, Grindsted

Kontaktperson, Linda Christensen

Mail. linda@lafs.dk
Mødested:
Frivilligcenter Billund
Nymarksvej 10
7200 Grindsted.
Træffes på mail: linda@lafs.dk

Download program for 2020 her

Handicappriserne er uddelt: Inge fra ATE og Linda fra LAFS strålede om kap af glæde

Frivilligcentret på Nymarksvej var den coronasikre ramme om årets uddeling af handicappriser. Inge Nielsen og Linda Christensen var de glade modtagere.

Covid-19

Da der iblandt os er en del som er i risikogruppen ift. Corona virus, har jeg i samråd med planlægningsgruppen valgt, at alle arrangementer inden sommerferien er aflyst. Skulle der være nogle der sidder og tænker, at vi godt kunne mødes til en walk and talk tur i det fri – med afstand og alle andre gældende regler overholdt – er I selvfølgelig velkommen til at slå en begivenhed op om dette herinde.

Desuden er septembers foredrag med Jesper Vollmer blevet aflyst/udsat og i stedet, hvis alt er normalt igen, vil jeg spørge Almas fra marts måned om at komme. Jesper koster trods alt rigtig mange penge og da mange i denne tid er ramt økonomisk, så vil det at få solgt billetter i denne tid, næsten være en umulighed.

Nå vi mødes igen, bliver vi som en flok køer, der lukkes på græs for første gang. Glæder mig rigtig meget😊.

Kh. Linda

Program 2020

Print årsprogram 2020

Arrangementer 2020

Onsdagscafemøder foråret 2020

5 januar

19 februar 

11 marts 

15 april 

13 maj 

Juni?

Til mødet i januar kunne vi snakke om, hvilket voldsomt sorg/tab det er at miste en del af ens arbejdsevne og arbejdsidentitet og ikke længere at kunne være 100% tilknyttet arbejdsmarkedet. Hvordan kommer ”man” videre herfra? 

Inden vi slutter mødet, vil vi sammen finde et emne at drøfte til næste onsdagscafemøde. Dette kunne være overskud til socialt samvær, parforhold og samliv, egenomsorg og hverdagspraksis osv. Alt efter hvad økonomien tillader, vil der til nogle af møderne evt. komme en oplægsholder på besøg.

 

 Mødetid og sted:

Hvor intet andet er nævnt, mødes vi kl. 15 i

Frivilligcenter Billunds lokaler.

Nymarksvej 10

7200 Grindsted

 

Pris:

Hvor intet andet er nævnt kr. 20,- for kaffe og evt. kage 

Der tages forbehold for ændringer

 

 

Øvrige arrangementer 2020:

31. januar

Foredrag med Laila Marie Kjærgaard. 

Hvordan NADA behandling ændrede Laila´s liv

og fik hende ud af antidepressiv medicin igennem 14 år.

27. februar Visionsdag for gruppen. Sammen snakker vi om, hvad vi som medlem af gruppen har brug for. Hvilke tiltag kunne vi tænke at arbejde med, hvad er vores drømme for gruppen. Information om, og evt. hvor mange penge vi har fået fra, paragraf 18 midler fra kommunen.
26. marts

Foredrag med Almaz Mengesha

Almaz Mengesha er 42 år, og er indehaver af rekorden som Danmarks første dobbelt benamputerede kvinde, der har gennemført en triatlon. Almaz Mengesha er født og opvokset i Etiopien, et af verdens fattigste lande i Afrika, hvor hun i en trafikulykke mistede begge sine ben. 

Almaz blev adopteret til Danmark i en alder af 12 år, og er i dag uddannet socialrådgiver. Derudover dobbelt Danmarksmester i triatlon for handicappede. Sidst men ikke mindst er hun forfatter og foredragsholder. 

Almaz foredrag handler om aldrig at tæmme sin indre kriger, og på trods af et svært handicap at vinde titlen som Danmarksmester i Triatlon som den første dobbelt benamputerede kvinde. Almaz tør at sætte sig ambitiøse mål, fokusere på løsningen og gennemføre sin målsætning –uagtet de forhindringer hun måtte møde undervejs.

Billetpris inkl. foredrag, kaffe og kage: 50 kr.

30. april

Foredrag med Ketty Hjøllund 

ALS -Sygdommen uden håb.

Foredraget handler om, hvad der sker i et hjem, når døden flytter ind. Når man går fra almagt til afmagt og langsomt skal vænne sig til, at dagene er talte. Når du får diagnosen ALS, får du at vide, at det er uhelbredeligt. At du bliver totalt lam. Du skal have hjælpere på døgnet rundt. Du skal leve af sondemad. Du skal i respirator og til sidst forsvinder talen. Du vil kun være i stand til at blinke med øjnene. 

Alt dette skete for min mand gennem 40 år, og han besluttede sig for at begå selvmord, hvis han kunne få hjælp fra lægerne. Foredraget handler om sorg, savn, frustration og om hvordan kærligheden kan bære det ubærlige. Desuden handler foredraget om min kamp for aktiv dødshjælp og legalisering af cannabis til uhelbredelig syge. 

Ketty vil også fortælle om, hvad vandring gjorde af godt for bearbejdningen af sorgen og dermed undgå depressionens grimme ansigt.  

https://ketty-hjoellund.dk/

28. maj

Foredrag med Lene Thomsen

Forebyggelse samt behandling af akutte eller kroniske tilstande ved Lene Thomsen, Klinik for massage, terapi, lymfe drænage og akupunktur. Lene er foruden akupunktør også uddannet sygeplejerske, sundhedssygeplejer-ske og jordemoder. 

https://www.facebook.com/care2life.dk/

 I mine behandlinger benytter jeg 

Massageterapi

Akupunktur

Manuel Terapi

Lymfedrænage

Tørbørstningsmassage

Triggerpunktsmassage

Kinesiotapening

Cupping

Nogle behandlinger indeholder blot én enkelt behandlingsform og i andre behandlinger kombineres to eller flere former. Målet er, at opnå det allerbedste resultat for klienten på briksen

11/18. juni Sommerafslutning
Juli Sommerferie
27. august Oplæg og debat ved Sygeplejerske Marianne Fyhn fra Region Syddanmarks Smerteklinik. 4. gang hun kikker forbi og med stor succes hver gang.
24. september

Foredrag med Jesper Vollmer ”Jeg lever”. Hvad sker der, når ens livsgrundlag pludselig ændres på 3 sek.? Det var det der skete for Jesper efter det sidste hovedspring han tog på ferien med familien i Thailand. Kun rent held gjorde, at han ikke blev lam fra brystet og ned eller døde på stedet.

Billetpris 100 kr. inkl. kaffe/kage og foredrag 

29. oktober Besøg af Fleks ambassadør fra Billund Kommune. De vil svare på spørgsmål og fortælle om, hvad deres job indebærer. 
26. november Forsøge at gentage Biograf arrangement succesen fra 2019. Dette vil evt. have en billetpris. 

December

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juleafslutning med julehygge og fællesspisning. Glæd jer til en hyggelig aften, hvor vi håber julehyggen vil indfinde sig.
LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået