Kurser

 
I LAFS frivillige forening tilbyder vi bl.a. gratis kurser for medlemmer, der ønsker at uddanne sig som bisiddere, samt kurser med en mindre betaling, såsom Talentkursus og Mindfulness

Deruover har vi cafémøder og andre gode tilbud.

Mindfulness kursus

Kurset henvender sig ledige, sygemeldte, mennesker i jobafklarings- eller ressourceforløb og ikke mindst ansatte i Fleks- og skånejob.

Du kan hente brochuren som pdf her

I LAFS oplever vi at mennesker, der er på kanten af arbejdsmarkedet på grund af sygdom eller lignende, har andre udfordringer end ordinært ansatte. Og lige netop disse udfordringer adresserer vi i kurset.
Kurset tager udgangspunkt i et 8 uger MBSR forløb, men er tilpasset så det matcher målgruppen.
Sammen med andre i samme situation
Oplevelsen af, at være sammen med andre mennesker i sammen situation som en selv og som derfor forstår mange af de udfordringer man har, er en stor befrielse for de fleste.
Hvad er mindfulness? 
Mindfulness er evnen til nærvær. Evnen til at have den fulde opmærksomhed, på det der er, lige her og lige nu. At være til stede – uden at lade sig distrahere af alle de tanker og følelser, der automatisk dukker op i vores bevidsthed. 

Med mindfulness kan du: 
Blive bedre til at finde ro og til at fokuserer 
Være til stede her og nu 
Få mere ro og overblik i hverdagen – og mindre stress 
Få mere overskud, indblik og empati 
Blive bedre til at takle forstyrrelser og pres udefra 
Ved at lære mindfulness, bliver du bedre til at lytte til dig selv og til andre. Du bliver også i stand til at følge din medfødte intuition, som mange moderne mennesker glemmer i løbet af livet, hvor vi har travlt med at opfylde alle de krav vi bliver mødt med af verden – og ikke mindst af os selv. 
Hvis du har spørgsmål til kurset kan du kontakte LAFS sekretariat på tlf. 9320 8060.

Hvor/hvornår:
LAFS
Arnold Nielsens Boulevard 126
2650 Hvidovre

Forårsholdet: 
1. april, 15. april, 28. april, 5. maj

Efterårsholdet: 
9. september, 16. september, 30. september, 28. oktober

Tidspunkt:
Alle dage fra kl. 10.00 – 14.00
Der vil være kaffe/te og vand til fri af benyttelse

Pris
Medlemmer: 960,-
Ikke medlemmer: 1.960,-

Lidt om underviseren:
Jeg hedder Marianne Wenneberg, er 57 år. Jeg har i en del år arbejdet med bla. Coaching og undervisning. 
Jeg er bl.a. uddannet Udviklingskonsulent og Mastercoach – med overbygning i ACT (Acceptance and Commitment Therapy). Senest er jeg uddannet og certificeret som mindfulnessinstruktør.
Jeg bruger selv mindfulness i min dagligdag, da jeg lever med sygdommen psoriasisgigt og derudover lider af kroniske smerter.

Talent kursus

Talent er et begreb man anvender i forbindelse med en medfødt eller tillært særlig evne. Det kan være indenfor musik, sport, videnskab, sprog, matematik ect ect.

Det skjulte talent er en evne eller egenskab der ikke bevidst kommer til udtryk.

Skjulte talenter kan være medfødt eller tillært, men er ikke noget det enkelte individ nødvendigvis selv er bevidst om.

Ved at bevidstgøre disse talenter, kan vi begynde at anvende dem mere systematisk, og selv høste de gode effekter. Det skaber fokus og selvtillid.

Et medfødt talent kan meget nemt ”fratages” et menneske, man skal blot nedgøre det ganske få gange i barnealderen (eller voksenalderen), derved lagres det blindt i dit ubevidste jeg, og slører det egentlige talent. Det bremser dig i at udfolde dit fulde potentiale.

I forbindelse med din jobsøgning, kan du have stor glæde af at få øjnene op for de mange talenter der gemmer sig i dig. Det giver dig nye veje ift. din jobsøgning, og det øger din selvtillid at få bevidstgjort dine mange talenter. På kurset skal vi arbejde med de talenter vi i hverdagen ikke er så bevidste om, og derfor heller ikke bruger. Kurset vil åbne nogle nye jobretninger, som du kan anvende i din videre jobsøgning. 

Kurset  forløber over 2 dage

Du kan hente brochuren om Talentkursus her

Kom med i Joballiancen

Er du ledig, psykisk sårbar og visiteret til fleksjob, vil vi gerne hjælpe dig med at finde tilbage til arbejdsmarkedet. Joballiancen er et projekt, som Landsforeningen af Fleks- og Skånejobbere (LAFS) gennemfører i samarbejde med Dansk Fibromyalgiforening (DFF). Formålet er at få ledige psykisk sårbare fleksjobbere ind/tilbage på arbejdsmarkedet.

Er du psykisk sårbar, har du formentlig psykiske udfordringer i større eller mindre grad. Du har måske også en psykiatrisk diagnose, men det behøver du ikke have. Det er derfor en subjektiv vurdering, om man er psykisk sårbar.

Ved at deltage i projektet, vil du gennem et kortere kursusforløb tilegne dig gode værktøjer, så du bliver bedre rustet til arbejdsmarkedet. Du vil også i projektperioden, som slutter 30. april 2017, modtage løbende supervision. Målet er, at du føler dig rustet til det job du gerne vil have, eller som et minimum kan afprøve dig selv i en ønsket praktik.

Du skal forvente at deltage i følgende: Introduktionsdag af ca. 4 timers varighed Indledende individuel samtale af ca 1 times varighed Kursus max. 5 halve dage, der er indlagt pauser Ønsker du at deltage, skal du blot følge nedenstående link og udfylde spørgeskemaet:

 

ProjektJoballiancen Besvarelsen skal være os i hænde senest fredag den, 9. september 2016. Alle besvarelser behandles fortroligt, og vil alene blive anvendt til udvælgelse af 40 engagerede deltagere.

Udvælgelsen foretages af projektmedarbejdere i Projekt Joballiancen. Bliver du udtaget til projektet, vil du snarest modtage invitation til en informationsdag, hvor vi vil fortælle mere detaljeret om projektet.

Bliver du ikke udtaget til at deltage, bliver du orienteret hurtigst muligt. I forbindelse med kursusforløbet, vil der være en vis transportafstand, og du skal være i stand til at transportere dig selv, eller kunne benytte offentlig transport. Udgiften dækkes ikke af projektet, du har dog mulighed for at søge kommunen om dækning af transport.

 

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået