Skleroseramte Anja Jensen var ansat i et fleksjob, men opgavebunken voksede, og overarbejde blev hverdag. Da hun sygemeldte sig efter to år på den måde, fik hun en fyreseddel og en forklaring om omstruktureringer. Men den gik ikke, så nu har Anja Jensen med HK’s hjælp fået tilkendt 429.950 kroner, svarende til et års løn i godtgørelse.

Efter et langt og opslidende forløb har Anja Jensen fået rettens ord for, at fyringen af hende ikke var i orden. Foto: Lisbeth Holten
Hvis du vælger at gå hjem nu, er du ikke en del af løsningen.
Sådan lyder beskeden fra chefen til 43-årige Anja Jensen en dag i oktober 2016. Hendes læge har stillet diagnoserne angst og depression, forårsaget af stress, og hun ser ingen anden udvej end at sygemelde sig.

Anja Jensen, som ønsker at være anonym, og hvis rigtige navn er redaktionen bekendt, er ansat i et fleksjob i en servicevirksomhed 20 timer om ugen. Hun lider af sklerose – en kronisk sygdom i centralnervesystemet, hvor immunforsvaret angriber kroppen.

Helt siden sommeren 2014, hvor Anja Jensens sklerosesymptomer blusser op, og hun får et attak, har hun forsøgt at få sin chef til at lytte og forstå, hvor overbelastet, stresset og udkørt hun er. Hendes læge og skleroseklinikken advarer hende om, at stress kan forværre sygdommen. Det er i strid med reglerne at have overarbejde som fleksjobber, men det ser hendes chef stort på.

– Det er meget ubehageligt at være i min krop, når jeg får et attak. Mit syn bliver tåget. Jeg får en snurrende fornemmelse i højre arm og ben, og den ene side af mit ansigt brænder, fortæller Anja Jensen til HK/Privatbladet og tilføjer, at hun samtidig bliver overmandet af en invaliderende træthed.

– Jeg er nødt til at lægge mig, så snart jeg kommer hjem fra arbejde. Er ikke i stand til at passe det huslige eller være sammen med familie og venner. Det føles lidt, som om jeg er en Duracell-kanin, hvor batterierne pludselig er flade. Så ligger jeg bare og orker
ingenting.

Læs her.

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået