Der bør være vilje til at reparere en reform, der har skabt utryghed for mennesker, som er nedslidte, ramt af arbejdsulykker og kroniske sygdomme…

Rasmus Horn Langhoff og Allan Andersen vil have reformen af førtidspension på værksted igen skriver de i Information den 23. juli.
Den seneste ændring fra juni i år har ikke forhindret, at alvorligt syge bliver jaget ud i arbejdsprøvninger og ressourceforløb. Det er klart, når man ikke gør op med den grundlæggende systemfejl, at hvis kommunerne skønner, at »det ikke kan udelukkes« at borgeren »på sigt« kan udvikle arbejdsevne, så må de ikke give førtidspension og kan se bort fra lægernes udsagn om, at der ikke er mere arbejdsevne at pine ud af den pågældende borger.
Ankestyrelsen bakker kommunerne op i ni ud af ti tilfælde, det samme gør de civile domstole. Sådan er loven. Enhedslisten forsøgte at stramme op, så kommunerne skulle dokumentere sandsynligheden for, at arbejdsevnen kan udvikles i et ressourceforløb.
Selv dette beskedne forslag blev stemt ned af forligspartierne S, V, K, LA, R og SF, ligesom de har afvist mange andre konkrete forslag, der kunne forbedre de alvorligt syges retsstilling. Det gælder for eksempel forslagene fra de mange organisationer bag »Værdig Reform«, som består af fagforeninger, handicaporganisationer og reformramte, der blandt andet foreslår, at hvis arbejdsevnen er syv timer eller derunder, så skal borgeren have frit valg mellem førtidspension, ressourceforløb eller minifleksjob.

Læs her.

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået