Eks-misbrugers ressourceforløb består af afhentning af metadon. Der skal være udsigt til, at et menneskes arbejdsevne kan udvikles, siger arbejdsmarkedschef.

En gang om ugen bruger Birgitte Duelund et kvarter på at hente sin metadon hos værestedet De Frie Fugle. Det er den 57-årige eks-misbrugers ressourceforløb.

– Systemet er fuldstændig åndssvagt. Jeg er helt med på, at man skal ud og arbejde. Men jeg er ikke med på, at man skal bruge så mange penge på at få en 57-årig, syg eks-misbruger i job, når der ikke er en jordisk chance for, at det sker.
Sådan siger Birgitte Duelund om sin situation til JydskeVestkysten.
Blogger: Beskæftigelsesministeriet vildleder fortsat om reform af førtidspension
Birgitte Duelund har haft syv blodpropper i benene, hun lider af angst og lungesygdommen KOL. Men trods lægens og psykologens anbefalinger mener Kolding Kommune ikke, at hun er berettiget til førtidspension.
I stedet har kommunen sendt hende i ressourceforløb et kvarter om ugen, skriver avisen.
Birgitte Duelund er desuden afhængig af metadon, som holder hende fra misbrug af hårde stoffer. Hun kan kun bevæge sig få meter i dagens første timer, og angst og udmattelse betyder, at hun ofte ikke er i stand til at tage offentlig transport eller opholde sig blandt fremmede.

Allerede i 2011 skrev hendes læge, at det var “vanskeligt at forestille sig, at hun kan påtage sig daglige forpligtelser” og anbefalede derfor, at hun blev førtidspensioneret.

Læs her.

LAFS website benytter cookies og andre teknologier til statistik og optimering af indhold. Du kan altid slette cookies fra lafs.dk igen. Via linket nedenfor, kan du læse hvordan.
Hvordan LAFS benytter teknologien, og hvordan du er beskyttet, kan du læse om her.
Forstået